Lactosevrije ijsjes
Dessert, Food

7x lactosevrije ijsjes om je vingers bij af te likken

Mag jij wel ijsjes eten? Een veelgestelde vraag gezien mijn lactose- en glutenintolerantie. Maar ja hoor, er bestaan heel wat aangepaste versies die ik zonder zorgen kan eten! In de supermarkten vind je zelfs al heel wat verschillende variaties en smaakjes. Hier zijn enkele van mijn favoriete lactosevrije ijsjes.

7x lactosevrije ijsjes

In het gamma van Dilea heb je lactosevrij vanille en chocolade ijs. Beschikbaar in 500 ML en te koop vanaf 3,69 euro.

Dilea – lactosevrij vanille ijs

Ook Alpro heeft verschillende plantaardige ijsjes zoals kokosnoot, vanille, hazelnoot, gezouten karamel en sinds kort ook aardbeien. Beschikbaar in 500 ML en te koop vanaf 5,19 euro (soms zijn er leuke acties waarbij er 1+1 gratis is).

Alpro Almond Salted Caramel

Ijsboerke staat bekend om zijn uitzonderlijk lekker ijs en gelukkig hebben zij ook al twee lactosevrije ijsjes op de markt gebracht: de soja vanille in een verpakking van 1L en ook de typische horentjes (verpakt per 6 stuks en te koop vanaf 5,99 euro, opgelet: deze bevatten wel gluten).

Ijsboerke soja vanille ijs

Het iconisch ijsmerk, Ben & Jerry’s, bracht na een peiling bij haar fans ook zuivelvrije varianten van de bekende smaken Chunky Monkey, Peanut Butter & Cookies, Chocolate Fudgie Brownie en Coconutterly Caramel’d. Ik heb standaard één van deze in onze diepvries. Beschikbaar in pints van 500 ML en te koop vanaf 5,49 euro.

Ben&Jerry’s Non-Dairy Chunky Monkey

Ook Ola heeft lactosevrij vanille ijs in hun gamma, op basis van soja en in een formaat van 750 ML. Te verkrijgen in de diepvriesafdeling van Colruyt vanaf 4,39 euro/stuk.

Ola Swedish Glace – vanille soja ijs

Opgelet pleasure seekers: er bestaan nu ook Vegan Magnum ijsjes! Te verkrijgen in de smaken Classic en Almond. Ze zitten per 4 verpakt en zijn te koop vanaf 3,29 euro. Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ze staan alvast genoteerd op mijn boodschappenlijstje.

Tip: Op de website van Magum kan je trouwens leuke ideetjes opdoen om de ijsjes stijlvol te presenteren aan je gasten.

Of wat dacht je van een vegan Cornetto? Gemaakt op basis van soja en als pluspunt: het hoorntje is ook glutenvrij. Te verkrijgen per 4 stuks en te koop vanaf 3,07 euro.

Cornetto vegan

Toch al heel wat keus, niet? Gedaan dus met die saaie fruitbowls als alternatief dessert. Vanaf nu kan jij ook lekker van een ijsje genieten. Kom maar op met die zomer!

Geen zo’n fan van ijsjes? Probeer dan eens een no bake cheesecake met witte chocolade en speculoos of glutenvrije brownies met amandelen.