Balls & Glory
Food

Wim Ballieu lanceert nieuw kookboek ‘Balls & Glory’

Altijd al willen weten hoe je de perfecte gehaktbal draait? Daar weet Wim Ballieu wel raad mee! Hij schreef zopas zijn derde kookboek, Balls & Glory, en daarin kom je alles te weten over hoe je zelf paneermeel en gehakt maakt. En welke combinaties er nu precies je smaakpapillen op hol doen slaan!

Kookboek: Balls & Glory

De beste plek om Wim zijn nieuwe boek te ontdekken? In zijn Gentse vestiging van Balls & Glory natuurlijk! Want daar begon zijn gehaktballenavontuur in 2012.

Balls & Glory

 

Tijdens de boekvoorstelling vond er ook een kookworkshop plaats. Zo hadden alle genodigden de kans om al kokend zijn nieuwste recepten te ontdekken. En ook te proeven!

Balls & Glory

Er volgden heel wat ballen de revue. Mijn favoriet was de gehaktbal met ‘sauce lapin’ en puree van Joël Robuchon. Ondertussen heb ik die thuis ook al klaargemaakt. En het mag gezegd worden: de recepten zijn haalbaar! Vanaf nu kun je dus thuis de enige en echte Balls & Glory gehaktballen draaien en serveren.

Balls & Glory

 

Het kookboek bevat 100 recepten. En die zijn handig ingedeeld per categorie (vleessoort, eenpansgerechten, vegetarische gerechten, stoemp, slaatjes en broodgerechten). Jawel, je leest het goed! In hét gehaktballenboek van het jaar zijn er ook verschillende vegetarische gerechten te ontdekken. Zoals de champignon-haverballetjes in tomatensaus en een slaatje van wortel, pompoen en sinaasappel.

Balls & Glory

Er staan heel wat leuke gerechten in het kookboek. En ik kijk er alvast naar uit om die één voor één te bereiden. Gelukkig nadert de kerstvakantie en zal ik eindelijk wat meer tijd kunnen doorbrengen in mijn keuken.

Meer informatie:

Boektitel: Balls & Glory
Auteur: Wim Ballieu
Uitgever: Kannibaal
Aantal pagina’s: 253 pagina’s
ISBN: 9789492677181

Het kookboek Balls & Glory is te koop voor 29,50€ in verschillende boekhandels en online bij bol.com.

www.ballsnglory.be