Oostende
Food, Lifestyle

Bruisend Oostende: proeven, zien en doen

De Stad Oostende wordt niet voor niets de bruisende stad aan zee genoemd. Elk weekend valt er wel iets te beleven en de komende maanden is dat niet anders. Van het ontdekken van zandsculpturen tot een heus culinair festival, er is echt voor elk wat wils. Lees snel verder om mijn favoriete evenementen in Oostende te ontdekken.

Proeven

À l’Ostendaise

Loopt het water je spontaan in de mond bij het zien van lekkere gerechten? Dan is het gastronomisch festival, À l’Ostendaise, een ware aanrader. Je kan er topgerechten proeven van meer dan 24 Oostendse chefs. Ik had het geluk om al enkele gerechten in avant première te mogen proeven en ze zijn werkelijk subliem! Proef zeker eens de creaties van restaurant Marina, Le Bassin en STORM.

Oostende

Kostprijs: gratis inkom – gerechten kosten 6€/stuk
Wanneer: 22 juni t.e.m. 23 juni
www.ostendaise.be

Beachbars

Een aperitief smaakt toch beter met een prachtig uitzicht zoals het strand van Oostende? Deze zomer zijn er maar liefst 9 beachbars waar je gezellig kan vertoeven. Mijn favorieten? De Blue Buddha beachbar, Polé Polé Beach en natuurlijk kan het Q-Beach House niet ontbreken in deze opsomming.

Wanneer: 1 juni t.e.m. 15 september (uitgezonderd Q-Beach House vanaf 29 juni t.e.m. 1 september).

Ben jij net als mij ook altijd op zoek naar de laatste nieuwe adresjes? Dan heb ik een leuke tip voor je: Food’Oostende. Een handige FB pagina waarop je alle nieuwe Oostendse hotspots kan ontdekken. Super handig voor je volgend bezoek aan de bruisende badstad.

Zien

Zandsculpturenfestival

Vanaf zaterdag 22 juni kan je op het Groot Strand van Oostende een bezoekje brengen aan het Zandsculpturenfestival. Een niet te missen belevenis want het is effectief het grootste zandsculpturenfestival ter wereld (recordhouder sinds 2010 volgens het Guinness Book of Records).

Een bezoek aan het zandsculpturenfestival van Oostende duurt gemiddeld 60 minuten en je wandelt ruim 1 km om alle zandsculpturen van wel 40 verschillende kunstenaars te bewonderen.

Kostprijs: kinderen vanaf 3,00€, volwassenen 12,00€
Wanneer: 22 juni t.e.m. 8 september
www.zandsculpturen.be

The Crystal Ship

Voor het vierde jaar op rij werd Oostende gekozen als canvas om heel wat kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars tentoon te stellen. Je ontdekt er gigantische Delftse vazen van Leon Keer, een nieuwe mural van Roa en een origami-oorlogsschip in een grote glazen fles van Tom Herck.

Om alle kunstwerken van The Crystal Ship te ontdekken kan je een uitgestippelde route volgen met behulp van Facebook Messenger of onder begeleiding van een gids.

Oostende

Doen

Theater aan Zee

Theater aan Zee is een tiendaags theater- en muziekfestival in Oostende. Je kan er verschillende podiumkunsten (theater, dans, performance), muzikale acts, literatuur en fotografie bewonderen. Het programma van Theater aan Zee wordt uitdrukkelijk gevuld met werk en performances van beginnende kunstenaars om hen te ondersteunen.

Kostprijs: afhankelijk van het programma
Wanneer: 31 juli t.e.m. 10 augustus
www.theateraanzee.be

Fietsen en wandelen

Oostende wordt van nature geassocieerd met de zee maar er zijn ook heel wat fietstochten die je kan ondernemen vanuit de badstad zoals bv. de Groene 62 (voormalige spoorweg tussen Torhout en Oostende) en het Groen Lint (verbinding tussen de groengebieden rondom Oostende).

Hou jij eerder van een stevige wandeling? Dan kan je altijd bij Toerisme Oostende langsgaan om te informeren naar wandelroutes en begeleide wandelingen of wat dacht je van een digitale wandeling met Marvin Gaye?

Deze blogpost kwam tot stand in een betaald partnerschap met de Stad Oostende. Alle meningen en tips komen volledig vanuit mijn eigen voorliefde voor lekker eten en het ontdekken van een stad.