Cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes
Food, Spreads

Cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes

Altijd leuk om je gasten te verwennen met een vegan recept, zoals deze cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes. Op het verjaardagsfeestje van Michelle werd deze tapenade geserveerd. Niemand kon raden – ok ok, behalve Marianne dan! – dat de basis voor deze tapenade cashewnoten zijn. Maar geloof me, de smaak is verrukkelijk! Je zou haast geen gewone tomaten tapenade meer willen eten :).

Voor ik deze blog startte had ik het idee dat noten wel gezond waren maar dat je er best niet teveel van at. Gaandeweg heb ik geleerd dat noten tal van positieve invloeden hebben op je lichaam. Ik voeg nootjes toe aan mijn yoghurt, smoothies en maak er heerlijke gerechten mee. Een dagelijkse portie nootjes zijn dus helemaal geen taboe!

Hieronder lees je wat cashewnoten allemaal voor je lichaam kunnen betekenen.

Zijn cashewnoten gezond?

♥ Cashewnoten bevatten de mineralen: kalium – mangaan – magnesium – ijzer – fosfor – seleen en koper

♥ Cashewnoten voorzien ook de nodige vitaminen: B1 – B2 – B3 – B5 – B6 – B11

♥ Concreet, wat betekent dit voor ons lichaam? Ze zorgen voor een snel verzadigingsgevoel, ze versterken onze botten, ze helpen ons tumoren af te breken, ze stabiliseren  onze bloeddruk, ze voorkomen darmkanker en verlagen de kans om galstenen te krijgen (bij dagelijkse portie) én als dat je nog niet overtuigt dan zorgen ze ook nog eens voor sterk en glanzend haar! Applaus voor de cashewnoten!

Cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes

RECEPT: Cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes

Recept voor 6 personen

Wat heb je allemaal nodig?

  • 100 gr ongezouten cashewnoten
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • verse basilicumblaadjes (ongeveer 20)
  • 5 tot 8 eetlepels olijfolie (toevoegen naar smaak)
  • snuifje suiker of stevia
Benodigdheden
  • Mixer of blender

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1

Allereerst wil ik jullie een tip meegeven die ik leerde van EVA vzw. Cashewnoten week je best in water (4 tot 8 uur). De cashewnoten worden dan lekker zacht en zijn makkelijk te bereiden. Je hoeft dit zeker niet toe te passen als je een goeie blender of mixer bezit.

Stap 2

Snij het teentje look fijn en voeg samen met de cashewnoten en zongedroogde tomaten toe aan de blender of hoge kom. Ook de olijfolie, het citroensap en de suiker/stevia mag eraan toegevoegd worden. En nu pureren maar!

Stap 3

Was de basilicum blaadjes en voeg deze toe aan het mengsel. Je kan nog wat olijfolie toevoegen naar smaak.

Cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes

Ik heb deze cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes geserveerd op een cracker van Schär. Maar je kan deze heerlijke tapenade ook gebruiken als beleg voor je boterham of stokbrood. Gebruik je fantasie maar!Cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes

We horen graag jullie mening! Wat vinden jullie van deze tapenade? Contacteer ons via facebook of stuur een mailtje naar hello@appetight.be!