Flax & Kale
Food, Travel

Hotspot: Flax & Kale in Barcelona

Recent bracht ik enkele dagen door in Barcelona en natuurlijk kon een bezoekje aan Flax & Kale zeker niet ontbreken. Ik leerde deze gezonde hotspot kennen via de vlog van Romee Strijd. En was heel enthousiast om die lekker uitziende gerechten te ontdekken!

Flax & Kale

Bij het binnenkomen van Flax & Kale wordt je onmiddellijk verwelkomd door een muur vol cold-pressed juices, smoothies en plantaardige mylks. Je kan die kopen voor on-the-go of gezellig daar opdrinken.

Terwijl mijn vrienden een tafeltje aan het regelen waren, was ik druk bezig met het uitkiezen van een sapje.

Flax & Kale

 

 

Mijn oog viel uiteindelijk op een flesje met verschillende kleurschakeringen (de foto doet het geen eer aan want het werd per ongeluk door elkaar geschud), genaamd Berlín. Het bevat de combinatie van sinaasappel, mango, aardbei, blauwe bes, rode biet en actieve kool (5,95€).

Flax & Kale

 

We kozen voor een tafeltje buiten. Het zonnig terras van Flax&Kale bevindt zich op de eerste verdieping. Je kan ofwel de lift nemen of de onwijs mooie trap naar boven volgen. Wij kozen voor die laatste optie …

Healthy food heaven

En toen kwam het moeilijkste moment van mijn bezoek aan Flax! Een keuze maken uit hun menukaart. Alles klonk zo lekker! Je kan er o.a. kiezen uit soep, slaatjes, pasta’s, raw food gerechten (waaronder mini pizza’s) en verschillende specialiteiten (mini zalmburgers, taco’s, tonijn-wasabi burger, …). Daarnaast hebben ze ook enkele kindvriendelijke gerechten op de menukaart!

Flax & Kale

 

Bij alle gerechten wordt duidelijk weergegeven of het gaat om een glutenvrij, plantaardig of raw food gerecht en of het visolie bevat. Super handig! Maar ik had ook niks anders verwacht met een slogan als “Eat better, be happier, live longer”.

Flax & Kale

 

Uiteindelijk koos ik voor Teresa’s Paccheri (13,50€), zonder gluten natuurlijk. Het was een pasta met tomatensaus, vegan mozzarella, vers geplukte basilicumblaadjes en tomaatjes. Heel fijn om eindelijk eens een glutenvrije pasta te eten die lekker smaakt!

Flax & Kale

 

Bij het naar buiten gaan zag ik nog deze cupcake naar mij lonken. Maar ik besloot toch om vriendelijk neen te zeggen.

Goodbye tapas, hello Flax & Kale!

Flax & Kale is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Zeker als je je net als mij al enkele dagen hebt volgepropt met lekkere tapas en sangria, is dit een gezonde én aangename afwisseling.

Toch ben ik stiekem wel blij dat Flax & Kale zijn weg nog niet gevonden heeft naar Gent. Ik ben er rats van overtuigd dat ik er heel mijn loon zou spenderen aan lunches en sapjes. Maar één ding staat vast: ik kom hier zeker terug! Hasta la próxima!

Flax & Kale
Carrer dels Tallers, 74b, 08001 Barcelona
Dichtbij: Universiteit van Barcelona (450 m) en Plaça de Catalunya (550 m)
www.teresacarles.com