Fourchette
Food, Lifestyle

Fourchette: dit culinaire event wil je niet missen!

Noteer alvast 15, 16 en 17 maart 2019 in je agenda want dan gaat de 3e editie van Fourchette door. Het culinaire festival strikt opnieuw 11 topchefs die gedurende 3 dagen zo’n 1.800 gasten zullen verwennen met hun kookkunsten.

Fourchette

Het opzet van Fourchette is simpel. Elf topchefs geven het beste van zichzelf en dat spektakel kan je als gast niet alleen proeven maar ook ervaren dankzij de open keukens.

De drijvende krachten achter dit culinaire event zijn Joost Arijs, Thomas Schmidt en Elke De Baerdemaeker.

In 2019 lanceren ze trouwens ook het Fourchette magazine. Een lifestyle magazine met naast een focus op food ook oog voor fine dining, reizen, design en diepgaande reportages. Meer informatie hierover kan je nalezen op de website.

Gastchefs: David Martin, Michaël Vrijmoed en Filip Claeys

Tijdens het event zal er elke dag een andere gastchef helpen roeren in de potten.

  • vrijdag 15 maart 2019: Filip Claeys (De Jonkman)
  • zaterdag 16 maart 2019: David Martin (La Paix)
  • zondag 17 maart 2019: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed)

Deze topchefs hebben alledrie twee sterren op hun palmares. Misschien doet David Martin wel een belletje rinkelen? Hij werd immers door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019.

Wat kan je verwachten op je bord?

Je kan kiezen uit twee menu’s. Het smooth grey menu bevat 5 gerechten die bereid zullen worden door Dennis Broeckx (l’Epicerie du Cirque), Benoit De Witte (Benoit De Witte), Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie) en een nog te bevestigen topchef.

Kies je voor het blue velvet menu dan kan je gerechten proeven aan de hand van Martijn Defauw (Rebelle), Maarten Bouckaert (Castor), Olly Ceulenaere (Publiek) en Willem Hiele (Willem Hiele).

Kostprijs om aan tafel te schuiven bij Fourchette?
Je betaalt 95 euro p.p. en krijgt daarvoor 1 glas champagne, 5 gerechten aan de hand van topchefs, een kaasbordje van Frederic Van Tricht, een koffie, gratis water en shuttle dienst van de parking naar het event.

Locatie
Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23 te 9000 Gent

www.fourchettegent.be

Wil jij hier graag bij zijn? Of was jij aanwezig tijdens de vorige edities? Laat het mij weten in de commentaren hieronder!