glutenvrije kroketten
Food

Getest: glutenvrije kroketten van Amusefoods

Ik vind het altijd bijzonder leuk om nieuwe glutenvrije producten te ontdekken! En al zeker als het gaat om lekkere kroketjes. Het is één van die klassiekers die altijd geserveerd wordt op restaurant of bij familie en vrienden thuis. En dan moet je altijd beleefd neen zeggen of blij zijn met de rauwkost op je bord. Maar daar komt vanaf nu verandering in dankzij Amusefoods!

Amusefoods

Amusefoods werd in 2017 opgericht door Arne Trybou en zijn vriendin Margaux Couvreur. Hun doelstelling: een lekker ambachtelijk product op de markt brengen. En dan nog het liefst een product die gesmaakt wordt door jong en oud. En zo kwamen ze uiteindelijk uit bij lekker gevulde kroketjes.

glutenvrije kroketten

De keuze om glutenvrij te produceren vloeide voort uit het feit dat enkele van hun vrienden kampen met een intolerantie of allergie. Arne en Margaux kennen dus maar al te goed de ongemakken die daarmee gepaard gaan en vonden het absoluut een must dat iedereen kan smullen van hun ambachtelijke kroketjes.

Glutenvrije kroketten

Je denkt wellicht aan aardappelkroketjes. Die niet zo verwonderlijk is natuurlijk maar het gaat wel degelijk om lekker gevulde kroketten. Ze hebben momenteel al kaaskroketten, kipkroketten en garnaalkroketten.

Arne en Margaux zijn plan om nog enkele andere heerlijke combinaties op de markt te brengen. Maar daarover mag ik nog niks verklappen. Wat ik wel met zekerheid mag zeggen is dat ze ook tot doelstelling hebben om lactosevrij te produceren. Goed nieuws dus voor iedereen die net als mij kampt met een gluten- én lactose intolerantie. Lees hieronder meer over hoe je op de hoogte blijft van de nieuwste producten van Amusefoods!

Amusefoods

Hoe zit het met de smaak?

Sander nam de garnaalkroketten en één van de kaaskroketten voor zijn rekening (ikzelf ben geen grote garnalen fan). Hij was aangenaam verrast over de smaak en kon absoluut niet proeven dat het om glutenvrij paneermeel ging.

Ik had nog nooit gehoord van kipkroketten maar vond ze eigenlijk best lekker. Lijkt mij het ideale kroketje voor moeilijke eters in huis. Heimelijk heb ik ook geproefd van één van de kaaskroketten. Want dat is nu echt eens iets dat ik mis sinds ik te weten ben gekomen dat ik gluten- en lactosevrij moet eten. En toegegeven ik was er achteraf ook helemaal niet ziek van (maar ik heb het wel niet volledig opgegeten). Voor mij was de smaaktest absoluut geslaagd. En ook ik ben er van overtuigd dat niemand het ooit zal proeven dat het om glutenvrije kroketten gaat.

Een dikke proficiat aan Arne en Margaux! En veel succes met de uitbouw van jullie zaak.

Benieuwd naar de kroketjes? Eén van de verkooppunten is alvast Dries & Lies in Staden.

Wil je graag wat meer weten over Amusefoods? Of over hun glutenvrije kroketten? Surf dan snel naar de Facebookpagina van Amusefoods of stuur een mailtje naar arne@amusefoods.be.