Glutenvrije kookworkshop
Food

Mijn eerste kookworkshop i.s.m. Dille & Kamille

Afgelopen weekend gaven wij onze eerste kookworkshop! En we werkten daarvoor samen met niemand minder dan Dille & Kamille. Zij vroegen ons om een glutenvrije kookworkshop te organiseren en met veel plezier gingen wij in op hun voorstel. We kozen als thema ‘glutenvrije hapjes’ en konden deze fantastische ervaring meemaken in onze hometown Roeselare.

Geen kookworkshop zonder de nodige voorbereidingen en boodschappen!

We hebben lang getwijfeld over welke hapjes we gingen bereiden. We hadden als doel gesteld om de deelnemers zoveel mogelijk glutenvrije kennis bij te brengen en hen vooral kennis te laten maken met makkelijke glutenvrije hapjes (die zo weinig mogelijk ‘specifieke’ ingrediënten bevatten).

Gezien de kookworkshop in Roeselare plaatsvond, besloten wij om al onze ingrediënten ook in deze stad aan te kopen (zodoende konden we alle deelnemers correcte informatie én vooral lokale adresjes bezorgen). Wij kozen voor Origin’O omdat we niet onbekend zijn met deze winkel (Michelle winkelt namelijk vaak in de Gentse vestiging en toen ze enkele jaren geleden werd vastgesteld met lactose-intolerantie was dit – op dat moment – ook de enigste winkel in Roeselare die lactosevrije producten verkocht).

Glutenvrije kookworkshop

Origin’O is een Belgische winkelketen (inmiddels 14 vestigingen) die biologische en vegetarische producten verkoopt. Ze hebben ook een uitgebreid vegan, lactosevrij en glutenvrij aanbod.

Glutenvrije kookworkshop

In een mum van tijd vonden we er al onze benodigde ingrediënten. Wij waren alvast heel blij dat we onze ingrediënten lokaal konden aankopen!

Glutenvrije kookworkshop

Glutenvrije kookworkshop i.s.m. Dille & Kamille

Na het inslaan van onze boodschappen was het tijd om alles in gereedheid te brengen voor onze glutenvrije kookworkshop. Spannend! Want dit was de eerste keer dat wij zoiets organiseerden. Gelukkig hadden we een grote voorraadkast tot onze beschikking 🙂 .

Na het verwelkomen van alle deelnemers was het tijd om de glutenvrije hapjes voor te stellen. Ze waren allemaal natuurlijk heel benieuwd naar de smaak, dus besloten we om er snel in te vliegen!

img_4445

Op het menu stonden een Spaanse gazpacho, een courgette burger, een groentewok met kokos en kip en onze – intussen – befaamde cashew tapenade met zongedroogde tomaatjes. Maar hoe kook je nu precies in een winkel? Goeie vraag! Wij vonden een leuke en gezonde oplossing: een plancha!  Wij hadden er tot kort ook nog nooit van gehoord maar een plancha is een roestvrije bakplaat waarmee je gezonde gerechtjes kan bereiden.Glutenvrije kookworkshop

Voordelen van het bakken op een plancha:

  • je hebt (bijna) geen vetstof (olie of boter) nodig
  • er zijn 2 kookzones
  • regelbare temperatuur (i.t.t. een barbecue) – verhit tot max. 300°C
  • geen vlammen

Ben jij al overtuigd? Voor meer informatie over een plancha kan je terecht op de website van Gedelec.

img_4536

Eén van de leukste momenten die we mochten ervaren was het feit dat de deelnemers hun ervaringen en wijsheden over gluten en hun intolerantie(s) aan het uitwisselen waren. Heel leuk om te horen! En zo leerden wij ook nieuwe adresjes in Roeselare kennen (die testen we vast en zeker nog uit!).

 

Glutenvrije kookworkshop

Een kookworkshop is niet compleet zonder het nodige proeven natuurlijk! De deelnemers waren enthousiast over de hapjes en wij hopen hen vooral veel bijgeleerd te hebben.

Glutenvrije kookworkshop

Meer foto’s van deze glutenvrije kookworkshop zijn te bekijken op onze Facebook pagina.

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze toekomstige kookworkshops?

Goed nieuws! Wij hebben zo genoten van onze eerste kookworkshop dat we besloten hebben om er in de toekomst nog meer te organiseren.

Glutenvrije kookworkshop

Wil jij graag één van onze kookworkshops bijwonen? Hou dan zeker onze Facebook pagina in de gaten. Tip: Volg Appetight op Facebook om géén enkel evenement te missen!