Marlene
Food, Lifestyle

Green Apple Mocktail met Marlene® appels

In de maand februari staan alcoholvrije voornemens en bijhorende recepten volop in de belangstelling dankzij Tournée Minérale, een bewustwordingscampagne van de De DrugLijn en Stichting tegen Kanker.

Maar voor velen is alcoholvrij een bewuste keuze (omwille van o.a. de voordelen) of omdat ze het absoluut niet mogen drinken (een allergie, een ziekte of gewoonweg omdat ze nog minderjarig zijn). En dan wordt er op feestjes al natuurlijk snel een watertje of een frisdrank aangeboden. Om hen een leuker alternatief aan te bieden, vroeg Marlene® mij om een lekkere en vooral mooi uitziende mocktail te bedenken. Ik ging aan de slag met hun Granny Smith appel en ontwikkelde deze eenvoudige en vooral verfrissende mocktail.

Recept: Green Apple Mocktail

Ingrediënten

voor 2 mocktails:

  • 3 Granny Smith Marlene® appels
  • 2 kaneelstokjes (één voor garnering)
  • 1 steranijs
  • 25 cl tonic of bruiswater
  • granaatappel pitjes
  • ijsblokjes (naar wens)

Marlene

Bereidingswijze

Stap 1

Plaats een pan op een middelmatig vuur. Ontdoe ondertussen de 2 appels van hun klokhuis en schil. Snijd de appels in kleine blokjes en voeg samen met wat water, 1 steranijs en 1 kaneelstokje toe aan de pan. Laat zachtjes sudderen tot appelmoes. Zeef daarna de appelmoes tot een mooie appelpuree.

Gebruik de overige appel om er extra schijfjes en blokjes (met schil) van te snijden. Deze dienen als garnering voor je mocktail.
Stap 2

Voeg 1 eetlepel appelpuree toe per glas. Vul aan met tonic, enkele ijsblokjes, granaatappel pitjes en stukjes appel. Garneer je glas met schijfjes appel en een kaneelstokje (laat rusten op de rand van het glas of voeg toe aan je mocktail).

Doe jij mee aan Tournée Minérale? En om welke reden?