Kwaliteitsketen Carrefour
Food

Lekker en betaalbaar koken dankzij Kwaliteitsketen Carrefour

Vorige week donderdag was ik te gast in het Belgisch Stripmuseum te Brussel. Niet om er alles te weten te komen over alle facetten van het stripverhaal (hoewel me dat ook héél aanlokkelijk leek) maar wél om de nieuwste producten te ontdekken van Kwaliteitsketen Carrefour (KKC).

Kwaliteitsketen Carrefour

Misschien heb je al eens producten met het label ‘Kwaliteitsketen Carrefour’ gespot? Producten met dit label worden minutieus uitgekozen door Carrefour. Ze zijn kwalitatief, betaalbaar en milieuvriendelijk. Deze voorwaarden vloeien allemaal voort uit duurzame partnerschappen die Carrefour onderhoudt met zijn leveranciers.

Kwaliteitsketen Carrefour

En met al dat lekkers ging Sam D’Huyvetter (chef bij Brasserie Boulevard) aan de slag. Hij had maar liefst 12 lekkere gerechten voor ons in petto! De avond werd ingezet met een terrine van varken van weleer en een verfrissend slaatje (groene boontjes, bloemkool, avocado en radijs).

Kwaliteitsketen Carrefour

Eén van mijn favoriete gerechten was de kruidige rosbief (ras el hanout en gebrande komijn) gepaard met een kleurrijke wortelsalade (mét lekkere crunchy quinoa) en heerlijke erwtenmayonaise.

Kwaliteitsketen Carrefour

Toen ik las op de uitgebreide menukaart dat er ook butternut geserveerd ging worden werd ik instant blij. Toegegeven, tot grote ergernis van mijn man komt dit veel bij ons op tafel. De butternut was werkelijk om je vingers bij af te likken (ik heb toch wel 3x bijgenomen). Hij was geroosterd en heerlijk afgekruid (met talloze kruiden die ik zelf niet kon thuisbrengen). En werd nog eens afgewerkt met gecarameliseerde pompoenpitten. Yum!

Kwaliteitsketen Carrefour

Eén van de leukste gerechten van de avond was ongetwijfeld de knolselder op tafel gevuld met ragout van beenham en gepofte knolselder. Absoluut een eyecatcher voor op tafel. Misschien een leuk ideetje voor met Kerst of oudejaar? Bedankt Sam!

Kwaliteitsketen Carrefour

Eten is één van mijn favoriete bezigheden maar genoeg is genoeg. Op een gegeven moment wist ik wel zeker dat ik in een food coma ging belanden. Gelukkig werd toen net het laatste gerecht geserveerd, een tomatentaart met smeuïge geitenkaas en krokante nootjes.

Kwaliteitsketen Carrefour

Het was absoluut een schitterende avond in een fantastisch en uniek decor. En zoals je aan de gerechten wel kan zien, vertrok ik 3 uur later en 1 kg zwaarder terug naar Gent.

Wil je graag meer weten over het label ‘Kwaliteitsketen Carrefour’? Lees er meer over op de website van Carrefour.