Le Pain Quotidien
Food

Review: Le Pain Quotidien + Wedstrijd Moederdag (wedstrijd afgelopen)

Ben je op zoek naar een super gezellig lunch- of brunch plekje? Dan moet je niet verder zoeken. Met Le Pain Quotidien zit je aan het juiste adres. Je kan er terecht voor lekker, biologisch en lokaal geproduceerde lekkernijen zoals vers gemaakt brood (ook glutenvrij!), slaatjes en detox juices.

En met wie kan je zo’n culinaire ervaring beter delen dan met je mama? Samen met Le Pain Quotidien organiseren wij een giveaway, ter ere van Moederdag (zondag 8 mei 2016). Hoe kan je winnen? Lees het snel hieronder.

Le Pain Quotidien

Review: Le Pain Quotidien

De naam van deze hotspot laat er geen twijfel aan over, brood is een essentieel onderdeel van hun succesformule. Alain Coumont groeide op in een culinaire familie en zij hadden allen een voorliefde voor authentiek brood.

In 1990 (mijn geboortejaar!) richtte hij een bakkerij op en doopte het ‘Le Pain Quotidien’ ofwel ‘het dagelijks brood‘. Het succes bleef niet uit en tot op vandaag zijn er meer dan 200 vestigingen, verspreid over 5 continenten.

Le Pain Quotidien

Samen met foodie Liselotte ging ik deze week langs om de nieuwe menukaart te ontdekken. Er werden namelijk enkele plantaardige gerechten aan toegevoegd en die wilden we maar al te graag proeven!

Le Pain Quotidien

Liselotte had zin in de Spring Salad met avocado, rucola, geroosterde bio paprika, kruidige cashew tapenade, gepikkelde groenten, basilicumolie en Belgische quinoa (€15,20). Ze was zo enthousiast over de smaken van het slaatje dat we uiteindelijk besloten om onze maaltijd te delen because sharing is caring 🙂 .

DSC_9982

Ik koos voor de Bio pot au feu. De goed gevulde kom bevatte verse groenten, kikkererwten en gerookte kip (€11,30). Je kan ook een veganistische versie bestellen, dan wordt de kip vervangen door Belgische quinoa. Het werd geserveerd met enkele sneetjes brood en een pittige marinade. Deze laatste kon ik gelukkig blussen met een homemade limonade van verse frambozen. #yummy

Le Pain Quotidien

Je ziet het wellicht aan de foto’s: het was érg lekker! En gevaarlijk dicht bij mijn werk 😉 ! Benieuwd of er een Le Pain Quotidien bij jou in de buurt is? Check snel de dichtstbijzijnde vestiging.

Le Pain Quotidien

WIN! WIN! WIN!

Moederdag komt eraan! En dat willen wij culinair vieren! Le Pain Quotidien zorgt voor leuke goodies. Wat kan je winnen?

  • 1 cadeaucheque t.w.v. €25,00
  • 1 Le Pain Quotidien kookboek t.w.v. €19,99

Hoe kan je winnen? Surf snel naar onze Facebookpagina.


Pstt! Wil je op de hoogt gehouden worden van nieuwtjes of nieuwe gerechten van Le Pain Quotidien? Volg hen dan zeker op Instagram 😉

Breakfast of champions by our very own @pietertimmers 💪 #avocadotoast #softboiledegg #belgian #organic #baguette #croissant #breakfast #brunch

Een foto die is geplaatst door Le Pain Quotidien Belgium (@lpqbel) op

Culinaire groetjes, Michelle xx