Veg Deli Appetight
Food, Travel

Healthy Travel Guide: Warschau

Heb je nog geen idee waar je dit jaar op reis gaat? Dan moet je zeker eens overwegen om Warschau op je to-do lijstje te plaatsen! De stad is onwijs leuk. Je hebt er een goeie mix tussen de oude en nieuwe, moderne cultuur. En misschien wel het belangrijkste: je kan er heel lekker én (soms belachelijk) betaalbaar dineren. Ontdek snel mijn favoriete adresjes in Warschau (Polen)!

Wondermooi en lekker Warschau!

Veg Deli

Haute cuisine maar dan betaalbaar. Veg Deli is gelegen op een steenworp van de nieuwe universiteitsbibliotheek (aanrader om te zien, de tuinen bovenop de bibliotheek doen je terugdenken aan Hogwarts (waar Harry Potter naar school ging ;)).

Leukste adresjes in Warschau

Het eten is er gevarieerd en er zijn ook verrassende combinaties terug te vinden op de menukaart. Ik koos voor de vegetarische burger en mijn vriend voor het slaatje met mozzarella en tomaat. We kozen ook beiden voor een vers gemaakt sapje. In totaal betaalden we slechts 16,79 €.

Leukste adresjes in Warschau

Ze verkopen er ook huisgemaakte pindakaas, granola en gedroogde groentechips. Voor een uitgebreide menukaart kun je hier terecht. Vergeet wel niet je beste Pools boven te halen of Google translate ;)!

Veg Deli
Radna 14
00-341 Warszawa

Cukiernia Nenette

Wanneer je zin hebt in iets zoet moet je zeker eens langs Cukiernia Nennette. Ik had het geluk dat de etalage mijn aandacht trok (Vegan, gluten free & dairy free), anders had ik deze hotspot wellicht mislopen.

Leuke adresjes in Warschau

Het ligt net aan de rand van het park waar het Paleis van Cultuur en Wetenschap (Palac Kultury i Nauki) zich bevind (er is ook nog een tweede locatie, gevestigde in de winkelstraat). Je kan er terecht voor allerlei lekkers maar ook veganistische gebakjes en brood.

Nenette

Wij kozen voor een brownie en een appeltaartje. En aten die onderweg op. In totaal betaalden we 4,49 €.

Cukiernia Nennette
Wąwozowa 6
02-796 Warszawa

Krowarzywa

Je kan bij Krowarzywa terecht voor heerlijke veganistische burgers en home made smoothies. De vegan burger bar is gelegen in een hippe uitgaansbuurt van Warschau. Het interieur is niet echt gezellig te noemen. Maar geloof me, zodra je de burger smaakt ben je het interieur al snel vergeten. Wij hadden het geluk dat er net buiten een tafeltje vrijkwam (achteraf misschien geen zo’n schitterend idee want zo kreeg mijn vriend een nachtwinkel in het oog, en moest hij per se een fles wodka gaan kopen).

Krowarys

We kozen allebei een verschillende burger en ik nam als topping wat veganistische kaas. Toegegeven ik heb al veel vegetarische burgers gegeten maar deze waren toch de beste die ik ooit al geproefd had! Zelfs mijn vriend, een fervente én dagelijks vleeseter vond het één van de lekkerste burgers die hij al ooit gegeten had. Een groter compliment dan dit kan Krowarzywa, volgens mij, niet meer krijgen ;)! In totaal betaalden we 9,42 € voor twee burgers en een smoothie.

Krowarzywa
Marszałkowska 27/35
00-639 Warszawa

AïOLI

AïOLI is de plek om gezellig te tafelen met een goed glas wijn of een home made smoothie. Het is een hotspot voor hipsters en zakenmensen.

Aioli Appetight

Je kan er zowat alles eten maar ik raad de vers gemaakte smoothies (4,00 €/stuk) en de salade Green Falafel (5,80 €) aan. Super lekker en opnieuw zeer betaalbaar! Het restaurant is gelegen tussen het Paleis van Cultuur en Wetenschap en de historische straat Nowy Świat (een winkelstraat, richting de oude stad).

AïOLI
Świętokrzyska 18
00-052 Warszawa


Zoals je leest heb ik echt wel mijn buikje vol gegeten in Warschau. Voorafgaand aan ons bezoek hadden we weinig opzoekwerk gedaan maar we waren aangenaam verrast :). In het vliegtuig spraken we spontaan af om zeker ook nog Krakau te bezoeken. Want de Poolse smaak hebben we alvast te pakken!