Pomme et Terre
Food

Review: Pomme et Terre

UPDATE: Restaurant Pomme et Terre bestaat niet meer! Op dezelfde locatie kan je nu wel terecht bij MiE ViE, een broodjeszaak met glutenvrije en vegan opties.

Een restaurant helemaal in het teken van zoete aardappelen? Dat bestaat! En dan nog wel in het hartje van Gent. Pomme et Terre is een kleinschalig restaurant die lekkere, kleurrijke bowls serveert. Van zodra je er binnenstapt, komt de heerlijke geur van ovengeroosterde zoete aardappelen je tegemoet. En laat dat nu net één van mijn favoriete groenten zijn.

Pomme et Terre

Een collega tipte mij onlangs over deze zoete aardappel hotspot. En wat een geluk want ik had Pomme et Terre wellicht nooit ontdekt. Ze vertelde mij dat ze er de woorden ‘glutenvrij‘ en ‘vegan‘ op de menukaart had gespot. Reden genoeg voor mij om eens een bezoekje te brengen. Ik plande meteen een lunchdate in en werd instant vrolijk van hun yummy gerechten.

Hun menukaart bestaat uit slaatjes en warme maaltijden, met kenmerkend de zoete aardappel als hoofdingrediënt. Ik koos voor hun signature dish ‘Pomme et Terre’ (7,5€). En dat bestaat uit spinazie, witte kool, kerstomaatjes, maïs, pittige chili en een mango-avocado salsa (de zure room liet ik achterwege, wegens mijn lactose-intolerantie).

Pomme et Terre

Mijn vriend koos het slaatje ‘Mobster’ (8€). En dat bevat rucola, pico de gallo (Mexicaanse saus), mozzarella, kerstomaatjes, parmezaanschilfers, pijnboompitten en een rijkelijk vleugje balsamico.

Pomme et Terre

 

Om onze lunchdate af te sluiten besloten we ook nog een guiltfree brownie (4€) te delen. En hoe kan het anders? Op basis van zoete aardappel natuurlijk!

Ben jij ook zo’n fan van zoete aardappelen? Dan moet je zeker eens ons recept voor knapperige zoete aardappelfrietjes uittesten!

Knapperige zoete aardappelfrietjes

Mijn mening

Het was zeker niet de laatste keer dat wij zijn langsgegaan bij Pomme et Terre. Hun gerechten zijn lekker, gezond, kleurrijk én bovenal intolerantie vriendelijk (evenals vegetarisch en veganistisch friendly). Maar niet getreurd voor de carnivoren onder ons want ze hebben ook een huisgemaakte kippen ragout, nl. de ‘Negenduusd’.

De gerechten zijn niet alleen vriendelijke voor onze buik maar ook voor onze portemonnee want de prijs voor alle gerechten ligt tussen de 7,5€ à 10€. Ideaal voor studenten en mensen zoals ik, die het momenteel moeten stellen zonder een keuken (leve verbouwingen!).

Wat ik wel heel vervelend vond was het feit dat Pomme et Terre nog niet beschikt over een website waardoor ik niet op voorhand concrete informatie vond over hun gerechten. En zonder getipt te zijn door mijn collega had ik dit fijn plekje wellicht nooit ontdekt want het valt van buiten gezien gewoon niet op.

Je kan alle gerechten ter plaatse nuttigen of ook als take-away meenemen. Heb je geen tijd om in je lunchpauze langs te gaan? Geen probleem, enkele gerechten kan je ook bestellen op de website van Take Eat Easy.

Adres en contactgegevens:

Pomme et Terre
Serpentstraat 28
9000 Gent
Facebook