Smoothie van spinazie en banaan
Food, Smoothies

Popeye Power Smoothie: een groene smoothie van spinazie en banaan

Wil je eens wat nieuws proberen? Wat dacht je van deze groene smoothie van spinazie en banaan? Popeye waardig als je het ons vraagt! De combinatie klinkt wat vreemd maar deze smoothie is superlekker en o zo gezond!

Groene smoothie

Het eten van spinazie leidt niet onmiddellijk tot een spiermassa zoals Popeye maar versterkt vooral ons immuunsysteem tegen vervelende ziektes zoals de griep en een verkoudheid. Spinazie zit boordevol nuttige voedingsstoffen én bevat weinig calorieën. In combinatie met banaan geeft deze smoothie je een extra portie antioxidanten om je lichaam te beschermen.

Tip: Spinazie eet je best rauw (in een slaatje) of lichtgekookt (1 min). Zo haal je alle gezonde voedingsstoffen uit deze groente! Bij het verhitten gaan deze namelijk grotendeels verloren.

Groene smoothie

Een groene smoothie is dé beste manier om vroeg in de ochtend al een portie fruit en groente te eten! Op zoek naar inspiratie voor een lekker verrassende smoothie? Probeer ook deze combinaties eens:

♥ Selderij en aardbei
♥ Peterselie en papaja
♥ Spinazie en blauwe bessen
♥ Boerenkool en appel

RECEPT: Popeye Power Smoothie

Wat heb je allemaal nodig?

Recept voor 2-3 porties
  • 2 bananen (eventueel bevroren)
  • 150 gram verse spinazie
  • 300 ml yoghurt (vb. Alpro yoghurt Natuur)
  • enkele ijsblokjes
  • toppings: chia- en/of sesamzaadjes
Benodigdheden
  • Blender

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1

Was de verse spinazie en stop in de blender. Voeg nu ook de yoghurt en stukjes banaan toe en mix tot een mooi groen geheel.

Stap 2

Om de smoothie nog wat te verzachten kan je nog enkele ijsblokjes toevoegen. Voeg als topping wat chiazaadjes en/of sesamzaadjes toe. En klaar!

Groene smoothie