Spaghetti carbonara
Diner, Food

Eenvoudig én lekker: Spaghetti carbonara met Ganda ham

Traditioneel wordt spaghetti carbonara geserveerd met gerookt spek maar ik besloot om deze keer te kiezen voor een lokale lekkernij, namelijk Ganda ham. En al zeker lokaal voor mij want de hammen worden op slechts 8 km van mijn woning gerijpt.

Wist je trouwens dat Ganda ham een 100% Belgisch product is? Absoluut! Helemaal geen Spaanse of Italiaanse invloeden maar op en top Belgisch. Het enige wat je nog nodig hebt uit Italië, om deze uitstekende carbonara te bereiden, is Parmezaanse kaas.

Recept: Spaghetti carbonara met Ganda ham

Ingrediënten:

  • 200 gram (glutenvrije) spaghetti
  • 4 eidooiers
  • 1 ui
  • 1 koffietas kookvocht (van de spaghetti)
  • 100 gram Ganda ham (ik koos voor de Ganda ham met rozemarijn)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • eventueel: 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:

Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Neem de plakjes Ganda ham en plaats die tussen twee velletjes bakpapier (of twee vellen keukenrol). Verwarm dit in de microgolfoven op de hoogste stand gedurende 1 minuut. De plakjes Ganda ham worden hierdoor lekker krokant. Breek die vervolgens in kleine stukjes.

Stap 2

Verhit een wokpan (mijn eigen voorkeur). Snij de ui fijn en laat glazig worden. Van zodra de spaghetti al dente is mag die toegevoegd worden aan de wokpan (vergeet niet om wat kookvocht over te houden, ongeveer een koffietas). Roer goed dooreen en zet het vuur af.

Stap 3

Klop de 4 eierdooiers los en voeg toe aan de pasta. Voeg nu ook langzaam het kookvocht toe tot de pasta mooi vochtig is. En tenslotte ook de krokante Ganda ham, Parmezaanse kaas en eventueel fijngesneden peterselie.

Klaar om te serveren! Maak het gerechtje helemaal af door te dresseren met nog wat extra Parmezaanse kaas.

Net als mij verzot op Ganda ham? Bekijk dan zeker ook eens dit quinoa slaatje met Ganda ham.