lactosevrije Philadelphia
Food, Hapjes

Tomatentulpjes met lactosevrije Philadelphia

Ik kan uren doorbrengen in de supermarkt en nieuwe producten ontdekken (ingrediënten lezen is inmiddels ook een hobby 😉 ). Onlangs kwam ik een erg bekende verpakking tegen en daar was het woord lactosevrij aan toegevoegd! Een spontaan vreugdedansje brak uit in de supermarkt! Want jawel, vanaf nu bestaat er ook lactosevrije Philadelphia! #yummy

lactosevrije Philadelphia

Super leuk dat er steeds meer bedrijven lactosevrije producten produceren. Bedankt hiervoor Philadelphia! Je kan deze tomatentulpjes ook maken met de standaard Philadelphia of andere smeerbare roomkazen. Het ideale lente hapje of misschien wordt het wel je favoriet aperitiefhapje?

lactosevrije Philadelphia

RECEPT: Tomatentulpjes met lactosevrije Philadelphia

Wat heb je allemaal nodig?

  • 100 gram lactosevrije Philadelphia
  • +/- 15 stuks snoeptomaatjes (langwerpige soort)
  • Italiaanse kruiden
  • Bosje bieslook of lente-ui
Benodigdheden
  • spuitzak of diepvrieszak
  • pannenlikker
  • een kom
  • snijplank

lactosevrije Philadelphia

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1

Voeg 100 gram lactosevrije Philadelphia toe aan een kom en roer stevig tot een smeuïge massa. Voeg nu ook de Italiaanse kruiden of wat fijngesneden bieslook aan het mengsel toe.

lactosevrije Philadelphia

Stap 2

Neem een spuitzak of een gewoon diepvrieszakje, en vul de (geïmproviseerde) spuitzak met de gekruide lactosevrije Philadelphia. Gebruik je een diepvrieszakje? Knip dan, na het vullen van het mengsel, een hoekje af langs onder.

Tip: Plooi de spuitzak in de helft over, en vul het mengsel zo veel mogelijk langs onder in de spuitzak.

Stap 3

Spoel de snoeptomaatjes af met wat water en snij ze kruiselings door (niet tot helemaal beneden!). Hol de tomaatjes uit (een klein lepeltje is hierbij erg handig!).

lactosevrije Philadelphia

Stap 4

Vul de tomaatjes met de lactosevrije Philadelphia, in een wip gebeurd met een handige spuitzak. Dresseer nu de lente-ui of bieslook op een groot bord. En laat het er zo uitzien dat het groen als steeltje dient voor de tomatentulpjes. Maar je kan natuurlijk ook een gaatje maken in de tomatentulpjes (langs onder) en de steeltjes eraan toevoegen.

lactosevrije Philadelphia


Het is haast te mooi om op te eten… maar laat daarvoor zeker je appetight niet 😉 ! Eet smakelijk! Veel liefs, Michelle x