10 essentiële items
Lifestyle, Travel

10 essentiële items voor op reis

Niets leuker dan je koffer in te pakken en op reis te vertrekken. Maar wat neem je nu best allemaal mee? Dit zijn mijn tien favoriete items om mee te nemen op vakantie.

Mijn 10 essentiële items om mee te nemen op reis

#1 Praktische reiskoffer

RECTRIX SPINNER Samsonite

De ideale travelbuddy bij uitstek is een praktische én stevige reiskoffer. Je hebt ze in alle formaten en kleuren en alleen al eentje uitkiezen is moeilijk.

Bij korte afstanden en citytrips kies ik altijd voor een kleiner formaat (zodoende kan die in het ruim, als je op tijd bent tenminste!).

Voor langere afstanden en vakanties langer dan één week is het handig om voor een groter formaat te opteren. Want dan is vooral voldoende opbergruimte noodzakelijk.

Met dit exemplaar rol je meteen modieus de vertrekhal in. Het is de Rectrix Spinner van Samsonite en die scoor je nu voor 125,30€.

 

Sennheiser HD 4.50#2 Koptelefoon met noise cancelling

Van zodra ik op een vliegtuig stap zet ik al snel mijn koptelefoon op. De muziek maakt mij helemaal zen en zo kan ik in alle rust mijn magazine of boek lezen. Indien er ook mogelijkheid is om films te kijken, dan gebruik ik ook gewoon mijn eigen comfortabele koptelefoon.

Bye bye vervelende verkooppraatjes en luidruchtige medepassagiers, hello Béyonce! 

Ik ben al enkele jaren tevreden van mijn Sennheiser. Voor mij was dit de ideale combinatie van kwaliteit en een redelijke prijs. De Sennheiser HD 4.50 BTNC is verkrijgbaar via Coolblue voor 199,00€.

#3 Een waterdicht licht jasje

Engelbert Strauss

 

Ik kan het nogal snel koud krijgen. Daarom neem ik ook altijd een jas mee op reis. Die doe ik dan aan op weg naar de luchthaven of stop ik handig weg in mijn reiskoffer.

Het is aan te raden om te kiezen voor een lichtgewicht jasje zodat die weinig plaats inneemt in je koffer en comfortabel te dragen is onderweg (of gemakkelijk vast te houden wanneer je het niet onmiddellijk nodig hebt).

Dit leuk exemplaar van Engelbert Strauss is te koop voor slechts 60,38€.

 

 

#4 Zonnebril

Le specs

Gedurende de zomermaanden zal je mij niet snel spotten zonder zonnebril op. Elk jaar trakteer ik mijzelf op een nieuw exemplaar (dat varieert tussen klinkende merken en betaalbare stuks). Vorig jaar viel mijn oog op deze leuke zonnebril van Le Specsbeschikbaar bij Zalando voor 69,95€.

Leuk detail: ik droeg deze op mijn huwelijksdag!

#5 Compacte camera

Sony Cybershot DSC-RX100II

Normaal zeul ik mijn Nikon D5000 overal mee naartoe maar sinds afgelopen Kerst ben ik de trotse eigenaar van een compacte camera. Die stond al heel lang op mijn verlanglijstje want vaak ontzie ik het om mijn grote camera mee te nemen op pad. Zo mis ik heel wat mooie kiekjes (die ik op mijn smartphone nu eenmaal niet zo kwalitatief kan vastleggen).

Mijn nieuwe Sony Cybershot DSC-RX100 II bevat daarnaast ook nog eens Wi-Fi. Zo kan ik meteen na een event of reis de foto’s uploaden naar mijn smartphone en delen met mijn vrienden. Verkrijgbaar vanaf 369,00€ bij Coolblue.

#6 Draagbare powerbank

Fresh’n Rebel Powerbank

Misschien had je het al gemerkt maar je boarding pass mag je perfect bijhouden op je smartphone. Reden te meer om ervoor te zorgen dat die dan wel volledig opgeladen is. Deze kleurrijke powerbanks van Fresh ’n Rebel zorgen daar in een mum van tijd voor. Het enige probleem die je rest? Een leuk kleurtje kiezen! Beschikbaar bij Vanden Borre vanaf 14,95€.

#7 Set reisflesjes

set reisflesjes HEMA

 

Niks vervelender dan je favoriete shampoo of conditioner thuis te moeten laten. Dankzij deze set reisflesjes is dat voor niks meer nodig! Dan neem je die gewoon mee op vakantie.

Dit reissetje bevat 2 flesjes van 100 ml, 1 flesje van 60 ml en 2 crème potjes van respectievelijk 8 ml. Te koop bij HEMA voor maar 4,00€.

 

 

#8 Universele wereldstekker

universele wereldstekker

Reizen vergt heel wat aanpassen. Niet alleen aan de cultuur, eetgewoontes of aan het klimaat. Soms kan je simpelweg gewoon je elektrische apparaten niet opladen in een ander land omdat ze er over andere stekkers beschikken.

Informeer je altijd goed op voorhand en schaf een internationale reisstekker set aan zoals deze van TravelMore, te koop via bol.com voor 19,95€.

#9 Comfortabel reiskussen

Samsonite reiskussen

Ik heb heel veel moeite om in slaap te vallen in een vliegtuig. Er is volgens mij te weinig plaats om een comfortabele houding aan te nemen zonder je buurman- of buurvrouw hiermee te storen. Daarnaast is er heel wat heen en weer geloop door het gangpad en wanneer je dan eindelijk in slaap valt moet de persoon naast je net naar het toilet. Herkenbaar?

Na mijn laatste slapeloze vlucht naar New York besloot ik dat het genoeg was. En kocht ik mij een reiskussen aan. Tip: neem een opblaasbare variant zo kan je die makkelijk wegbergen, zoals deze van Samsonite. Beschikbaar bij Travelbags voor slechts 13,00€.

 

#10 Papieren of digitale reisgids

Lonely planet reisgids Singapore

Wanneer ik een nieuw land ontdek wil ik er liefst zoveel mogelijk over te weten komen. Wat moet ik zien? Waar moet ik logeren? En wat zijn de beste plekjes om de lokale keuken te ontdekken?

Mijn voorkeur gaat uit naar een papieren reisgids zoals deze van Lonely Planet (verkrijgbaar bij de Zwerver voor 10,95€). Terwijl mijn man altijd diverse reisapps download zoals TripAdvisor, Google Trips en openbaar vervoer apps zoals deze van New York.