Antwerp 10 miles
Lifestyle

Antwerp 10 miles met team Anita

Vorig weekend was het zover, de 32e editie van de DVV Antwerp 10 miles & marathon. En voor de eerste maal besloot ik om er zelf ook aan deel te nemen. Niet omdat ik een fervent loper ben maar wel omwille van de persoonlijke uitdaging die ik erin zag. Het leek mij trouwens ook het ideale duwtje in de rug die ik nodig had om wat meer te bewegen.

#MoveYourBodyNotYourBoobs

Toegegeven, ik had mijzelf wellicht nooit spontaan ingeschreven. Lopen is voor mij eerder een recreatieve uitlaatklep en moet helemaal niet gepaard gaan met persoonlijke records en medailles. Toen Anita Active mij vroeg om deel uit te maken van hun team begon ik toch te twijfelen. De Antwerp 10 miles is nu eenmaal een bekende loopwedstrijd en ik zou er helemaal niet alleen voor staan.

Anita Active selecteerde immers enkele influencers en bloggers om samen de uitdaging aan te gaan. We kregen de kans om te trainen met de nieuwste sportbeha’s van Anita Active en dat allemaal onder begeleiding van een personal trainer.

Tijdens de trainingen kwamen we alles te weten over looptechnieken, het oplopen van een heuvel (het parcours van de ten miles bevat immers enkele tunnels), noodzakelijke spiergroepen en de juiste ademhalingstechnieken. Het filmpje hierboven toont je alvast een voorsmaakje van hoe zo’n training eruitzag.

Een brok zenuwen

Hoe dichterbij de wedstrijd kwam, hoe onzekerder ik werd over mijn eigen capaciteiten. Tijdens mijn trainingen had ik nooit de afstand van 16 km gelopen. Net om er zeker van te zijn dat ik mijzelf niet ging forceren en absoluut geen blessure ging oplopen. En voor de start brak mij dat natuurlijk zuur op want ik begon enorm te twijfelen of ik überhaupt de finish wel ging halen.

Mijn ervaring met de Antwerp ten miles

Enkele plasbeurten later (nadeel aan een loopwedstrijd: iedereen moet naar de wc op exact hetzelfde moment) was het tijd om te vertrekken. De zenuwen gierden door mijn lijf maar eens de startstreep voorbij (dat duurde ook al even) waren die verdwenen en kon ik mij 100% focussen op het lopen.

Ik was heel blij om een looppartner te vinden in de sympathieke Eline Van Dingenen. Het was fijn om te kunnen uitwisselen over het parcours, de moeilijkheden onderweg en elkaar natuurlijk aan te moedigen wanneer nodig. 😉

Het parcours nam een start op Linkeroever (Charles De Costerlaan). Vandaar ging het verder over de Blancefloerlaan naar de autostrade. En natuurlijk kon ook de befaamde Kennedytunnel niet ontbreken. Eenmaal dat overwonnen ging het richting de Kaaien, het centrum van Antwerpen en daarna via de Waaslandtunnel opnieuw naar Linkeroever. Overal waren er supporters terug te vinden (ook op de autostrade!) en dat zorgde voor een enorme energieboost. Onderweg waren er ook voldoende drankvoorzieningen (ik moet toch nog even oefenen op het drinken en lopen tegelijkertijd) en EHBO posten aanwezig.

Rond de 14e km begon ik het echter moeilijk te krijgen. We waren net de Waaslandtunnel ingelopen en daar zag ik al enkele lopers de vlakte neergaan. Heimelijk wou ik even stappen maar Eline adviseerde mij om dat niet te doen. Achteraf bleek dat wel een goeie beslissing. Eens je de tunnel uit bent is het immers nog maar een goeie 700 meter te gaan. Met veel trots en voldoening behaalde ik na 1:38:49 uur de finish. Omdat een filmpje soms meer zegt dan woorden, kan je hierboven een verslag zien van het avontuur. 🙂

Ben jij van plan om de Antwerp 10 miles volgend jaar te lopen? Of heb jij al een medaille verzilverd? Tell me all about it!