Floatfit
Lifestyle

FloatFit: dé fitnesshype voor waterratten

Van zodra je een kijkje neemt op Facebook wordt je overspoeld door een hele reeks filmpjes, het ene al wat grappiger dan het ander. Maar met een beetje geluk zie je soms ook wel heel bijzondere beelden. Recent zag ik een filmpje die start met een close-up van een opblaasbare matras, en enkele seconden later duiken enkele sportievelingen het water in (mét sportkledij). Ze beklimmen de matrassen en ze zijn duidelijk op zoek naar hun evenwicht. Toch beginnen ze aan een pittige, full-body workout en hebben het duidelijk naar hun zin!

Inmiddels werd het filmpje al méér dan 5,9 miljoen keer bekeken. En zijn heel wat gegadigden geïnteresseerd in deze bijzondere fitnesshype genaamd FloatFit! Eind november organiseerde het Spillebad in Roeselare een initiatie en daar was Appetight natuurlijk bij!

Wat mag je verwachten van FloatFit?

FloatFit is een originele en intense vorm van aquafitness. Het is een High Intensity Interval Training (HIIT) die uitgeoefend wordt op een Aquabase (een drijvende plank). Een les duurt 30 minuten en bestaat uit verschillende oefeningen zoals squats, burpees, lunges, sit ups, mountain climbers en pushups.

Floatfit

 

De instabiliteit zorgt voor een effectieve en diepere training van de core spieren:

  • rechte, schuine en dwarse buikspieren
  • rechte en diepe rugspieren
  • en de bilspieren.

FloatFit focust op core stability en zorgt daarmee niet alleen voor een sterker lichaam maar reduceert ook de kans op blessures en lage rugpijn. Het trainen van deze spieren is intensief maar het is de ideale aanvulling in het trainingsschema van elke sporter.

Mijn ervaring met FloatFit

Normaal sta ik niet te springen om groepslessen te volgen maar na het zien van bovenstaand filmpje was ik helemaal verkocht. Met veel curiositeit en enthousiasme trok ik mijn zwempak aan en ondervond ik aan den lijve waarom de lachspieren ook serieus getraind worden.

Floatfit

 

Voordat de les écht van start ging mochten we eerst even oefenen op het vinden van ons evenwicht. En geloof mij dat was niet zo evident. Op de Aquabase is er echter wel een aanduiding van het middelpunt, de safe zone als het ware.

Floatfit

 

Na wat geklungel was het tijd voor het echte werk: een jump van 90 graden, mountain climbers, planken, pushups, … Je kan het niet zo gek bedenken of je kan het wel uitvoeren!

Floatfit

 

En hoewel ik snel de smaak te pakken had, kan niet hetzelfde gezegd worden van alle deelnemers. FloatFit vereist immers een gemiddeld niveau aan balans en kracht. En dus niet voor iedereen geschikt.

Toch heb ik mij héél goed geamuseerd en dit is wel waarom:

♥ gegarandeerd lachplezier verzekerd
♥ je hoeft je geen zorgen te maken over zweet, dat rolt er meteen af na een plons in het water
♥ een les FloatFit duurt slechts 30 minuten
♥ je vergeet even al je zorgen: je hebt slechts één doel voor ogen en dat is je evenwicht behouden
♥ zonder dat je je er echt bewust van bent is het een full-body workout

Heb jij zin gekregen om FloatFit uit te testen?

Overal in België worden er momenteel proeflessen georganiseerd. En in sommige clubs wordt FloatFit zelfs al wekelijks gedoceerd (zoals Thermae in Merchtem). Niet dicht bij je in de buurt? Vraag zeker eens na in je lokaal zwembad naar de mogelijkheden om zo’n les uit te testen.

Voor meer info kan je terecht op de website van Aquaphysical (www.aquaphysical.com).