smoothie van amandelmelk, spinazie en banaan
Food, Smoothies

Smoothie van amandelmelk, spinazie en banaan

Deze week heb ik mij absoluut niet aan de Bikini Body Guide gehouden. En meer concreet: ik heb geen enkele Kayla workout uitgevoerd. Ik had een super drukke week en helemaal geen zin om die oefeningen nog na 22 uur te doen.

Om het goed te maken … en ook een beetje omdat ik de week gezond wil starten, deel ik graag een receptje van een lekkere groene smoothie!

Goede voornemens durven nogal eens gebroken worden. En al in de derde week van de Bikini Body Guide had ik al moeite om de workouts in te plannen en uit te voeren. Ik had een erg drukke week (combinatie werk en bijberoep) en kon mezelf maar niet motiveren om te sporten.

Donderdag ben ik wel over de middag gaan zwemmen (flexuren zijn de max). De nood aan zwemmen was ook ingegeven door het gebrek aan een werkende douche thuis. Ik zwom 40 baantjes, in totaal goed voor 1 km. En ik deed hierover 31 minuten.

Tegen vrijdag besloot ik om er gewoon een fitnessvrije week van te maken. En op maandag de Bikini Body Guide te hervatten (week 3). Ik maakte alvast mijn ontbijt klaar voor morgenochtend: een smoothie van amandelmelk, spinazie en banaan.

Recept: Smoothie van amandelmelk, spinazie en banaan

Recept voor 2 à 3 porties

Wat heb je allemaal nodig?

  • 250 ml amandelmelk
  • 90 gr verse spinazie (of 3 handen vol)
  • 1 banaan
  • sap van 2 geperste sinaasappelen
  • agavesiroop (optioneel)
Benodigdheden
  • blender

Hoe ga je aan de slag?

Stap 1

Voeg allereerst de amandelmelk toe aan het reservoir van de blender. Door de vloeistof eerst toe te voegen, zorg je ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd kunnen worden. Indien je dit niet doet, kan de blender soms moeite hebben met grote stukken fruit of groente.

Stap 2

Daarna voeg je ook de spinazie, sinaasappelsap en de stukjes banaan toe. Blend alles op een gemiddelde snelheid. Naar smaak kan je ook wat agavesiroop toevoegen of de smoothie aan te lengen met wat water.