Beekse Bergen
Travel

Beekse Bergen: op safari in Nederland

Ben jij net als mij ook zo gek op dieren?

Dan is een bezoek aan de Beekse Bergen absoluut toe te voegen aan je bucketlist. Op safari in Nederland … het klinkt wat onwennig maar niets is minder waar. Je hoeft dus helemaal niet naar Afrika te vliegen om de big five te bewonderen. Die spot je vanaf nu in de Beekse Bergen.

Dag 1

Vanuit Gent reden we met heel wat verwachtingen richting de Beekse Bergen (een rit van ongeveer 1u45). Omdat we pas vanaf 15u00 mochten inchecken besloten we om nog even halt te houden in Tilburg. Een charmante stad met heel wat hippe eetgelegenheden. Je kan er ook shoppen naar hartelust. Sander besloot zelfs om nog even binnen te springen bij een lokale kapper. Een ideale start van enkele dagen eropuit.

Na de middag was het tijd was om eindelijk de Beekse Bergen te ontdekken. Vanuit het centrum van Tilburg was het nog zo’n 20 minuutjes rijden naar het Safari Resort. Stel je GPS goed in want anders sta je net zoals ons aan de ingang van het Safari Park terwijl je je natuurlijk eerst moet aanmelden aan het onthaal van het Safari Resort.

We kregen meteen een lodge toegekend en waren enorm benieuwd welke dieren we precies konden spotten. Eens aangekomen bleken dat giraffen, zebra’s en blesbokken te zijn. Een prachtig zicht die we de komende dagen nog heel lang zouden staan bewonderen.

Beekse Bergen

Onze lodge had 3 slaapkamers (één groot bed, twee aparte bedden en een stapelbed) en 2 badkamers. De living was ruim en bevatte naast een grote zetel ook een praktisch ingerichte keuken (incl. vaatwasser, combimagnetron en koffiezetapparaat). Het leukste gedeelte van de lodge was natuurlijk het terras met adembenemend zicht op de dieren.

Beekse Bergen

Eens we alles uitgepakt hadden was het al na 16u00. We besloten daarom om die avond in het Safari Resort te blijven (het Safari Park sluit al om 17u00). Na het avondeten maakten we een grote wandeling doorheen het resort en sprongen we ook nog even binnen bij restaurant Moto (waar alles op de menukaart heel aanlokkelijk klonk).

Dag 2

Jammer genoeg was het ’s ochtends te fris om buiten te ontbijten maar we werden wel vriendelijk begroet door enkele giraffen die een kijkje kwamen nemen aan onze lodge. Handig om te weten is dat er trouwens een broodlevering (vers stokbrood, broodjes en zelfs glutenvrije opties!) mogelijk is (moet je de avond ervoor doorgeven).

Autosafari

Stipt om 10u00 reden we richting het Safari Park om te starten aan de autosafari. Ja dat lees je goed. Dan rijd je effectief met je eigen auto doorheen een afgesloten gedeelte van het park. Natuurlijk mag je niet uitstappen en ook de ramen niet openen. Logisch … zowel voor de veiligheid van de inzittenden als dat van de dieren.

Beekse Bergen

Wat kan je onderweg allemaal waarnemen? Jachtluipaarden, leeuwen, witte neushoorns, Kaapse buffels, kamelen, struisvogels, zwarte paardantilopen, Nubische giraffes en zoveel meer. Het is een surrealistisch gegeven om met je eigen auto vlakbij die prachtige dieren te rijden. In het midden van de route kan je trouwens ook even halt houden aan het Afrikadorp. Daar kan je een snelle hap eten en starten met de wandel- of bootsafari.

Tip: installeer de Beekse Bergen applicatie en koppel die met het Bluetooth-autoradiosysteem van je wagen. Zo ontdek je onderweg allemaal leuke weetjes over de dieren die je ziet tijdens de autosafari.

Bootsafari

Na het middagmaal vergezelden mijn grootouders (wonende in Nederland) ons in het Safari Park en kozen we voor de bootsafari als volgend avontuur. Tijdens de bootsafari krijg je een geanimeerde uitleg van een ranger aan boord en kan je een kijkje nemen in het verblijf van de Grévy zebra’s, ringstaartmaki’s, Vietnamese sikaherten en zoals je hieronder kan zien waren ook de acrobatische Californische zeeleeuwen van de partij!

Beekse Bergen

Tijdens de bootrit werd al snel duidelijk hoe omvangrijk het Safari Park wel is. De uitgestrekte savannes laten niks aan de verbeelding over en laten je meegenieten van alledaagse taferelen waarbij de dieren spelen, eten of gewoonweg aan het dutten zijn.

Beekse Bergen

Het enige nadeel van de bootsafari vond ik persoonlijk de vervuilende gassen die de boot uitstootte. Heel vervelend en vooral enorm ongezond om in te ademen, zowel voor mensen als dieren.

Beekse Bergen

De boot hield uiteindelijk halt in het Afrikadorp vanwaar we terug wandelden richting de start van het park. Onderweg zagen we nog heel wat nieuwe dieren. Omdat we inmiddels al een klein hongertje hadden gekregen besloten we om wat uit te rusten bij onze lodge. Terwijl ik samen met Sander en mijn grootouders genoot van een lekker aperitiefmomentje op ons terras besloot mijn mama en haar man om een duik te nemen in het zwembad. Dat laatste is trouwens niet bijzonder groot maar wel meer dan voldoende om snel even te verfrissen.

Restaurant Moto & Bowling

Die avond gingen we samen allemaal gezellig dineren in restaurant Moto. Een super sfeervol restaurant waar je je meteen waant in Afrikaanse sferen. Veel van de gerechten worden trouwens ook bereid boven een groot open vuur. Indrukwekkend om te zien en nog veel lekkerder om op te eten. Op de menukaart vind je voor elk wat wils zoals een Afrikaans stoofpotje of een zebrapasta.

Uiteindelijk daagde Sander ons nog uit voor een potje bowling. En daar konden we natuurlijk geen neen tegen zeggen! We kozen allemaal toepasselijke dierennamen (ik was Okapi) en beseften plots allemaal dat het erg lang geleden was dat iemand van ons nog gebowld had. Mijn opa Gerard (die avond tijdelijk omgedoopt tot Géraf) won met een grote voorsprong! Tot ergernis van Sander die helaas enkele keren kennismaakte met het irritant geluidje wanneer je een bal net ietsje te hard smijt.

Dag 3

Wandelsafari

En veel te snel was de laatste dag al aangebroken. Rond 10 uur werden we verwacht om uit te checken. Maar natuurlijk hadden we nog een hele dag om te genieten van het park.

Beekse Bergen

De dag ervoor hadden we al een groot gedeelte van de wandelsafari kunnen afvinken. Maar we hadden nog heel wat dieren nog niet gezien … zoals o.a. de olifanten. Die kan je trouwens enkel bezichtigen tijdens het wandelen.

Bussafari

Na het vele wandelen was het tijd om de benen te strekken en toen namen we gewoon de safaribus! Handig natuurlijk omdat je tijdens de rit ook opnieuw kan rekenen op de expertise van een ranger.

Beekse Bergen

Wist je trouwens dat bepaalde giraffen verzot zijn op ruitenwissers? Dat mochten wij ondervinden tijdens de bussafari. De giraffen zijn het gewoon om auto’s en bussen langs te zien rijden en zijn dus niet bang om wel héél dichtbij te komen. Dit jonge dier vond het bijzonder leuk om te likken aan de ruiten van de bus en te knabbelen aan de ruitenwissers.

Roofvogelsafari

Op drie verschillende momenten (12u00, 13u30 en 15u00) kan je plaatsnemen op de tribune van de roofvogelsafari. De roofvogels scheren werkelijk over het publiek heen. De valkeniers maken er een echt spektakel van en brengen je op een leuke manier allerlei weetjes bij over de roofvogels.

beekse bergen

Een toffe afsluiter van een plezant verblijf in de Beekse Bergen! Na de roofvogelsafari was het tijd om afscheid te nemen van mijn grootouders en om terug richting België te rijden.

Beekse Bergen

Wat kost het?

Lodge

Wij logeerden in een lodge die verkrijgbaar is vanaf 360 euro voor 3 dagen (kan je last-minute boeken aan die scherpe prijs). Bij een verblijf in een lodge zijn ook toegangstickets inbegrepen voor het Safari Park en Speelland. En je ontvangt ook een gratis uitrijmunt (zie meer hieronder).

Lodges zijn beschikbaar voor 6, 8 en 14 personen. Daarnaast kan je ook logeren in een comfortabele boomhut of een luxe safaritent.

Dagtickets

Je kan natuurlijk ook gewoon één dagje doorbrengen in het Safari Resort. Voor een dagticket (vanaf 10 jaar) betaal je online 22,50 euro, aan de kassa dan weer 25,00 euro. Voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar betaal je ook het bedrag van 22,50 euro.

Een minpunt aan het park is dat je bijkomstig ook 9,50 euro moet betalen (per auto) om de parking uit te rijden met behulp van een uitrijmunt. Best prijzig dus.

Ben jij er al geweest? Of ben je nog plan om een bezoekje te brengen aan de Beekse Bergen? Vertel me er dan alles over in een reactie hieronder.

Deze blogpost is niet gesponsord.

www.beeksebergen.nl