Travel

Getest: snorkelset Easybreath van Subea

Het zwembad of de zee kent geen geheimen meer voor je van zodra je de snorkelset Easybreath van Subea opzet. Het is het ideale accessoire, zowel voor kleine als grote zwemliefhebbers, om mee te nemen op reis!

Deze snorkelset laat je toe om alles rond je heen te ontdekken terwijl jij gewoon kunt ademhalen onder water. Ik ben niet meteen het type persoon om een duikinitiatie te nemen maar dit leek mij absoluut plezant om tijdens mijn huwelijksreis uit te testen.

Hoe kies je je maat?

De maat van de snorkset wordt bepaald aan de hand van je schoenmaat.

Heb je een schoenmaat die ligt tussen 36 en 39 dan zal er een Easybreath masker S/M worden bijgeleverd. Vanaf schoenmaat 40 komt dit met een masker M/L. Opgelet: het is van belang dat het masker goed aansluit aan je gezicht. Zo krijg je zeker geen water binnen tijdens het snorkelen!

Kleuren

Het Easybreath masker is verkrijgbaar in de kleuren blauw en aardbei. Wanneer je het Easybreath masker apart aankoopt kan je kiezen uit meerdere kleuren zoals eendenblauw, blauw, donkerblauw, roze of aardbei.

De kleuren van de zwemvliezen zijn aangepast aan dat van het masker, zwart/blauw of aardbei/lichtoranje.

Praktisch

De snorkelset zit standaard geleverd in een handige draagzak. De set bevat zwemvliezen, het Easybreath masker en een snorkel. Die laatste twee moet je enkel nog in elkaar klikken. En je bent helemaal klaar om erin te duiken!

Ik nam de set mee in mijn valies. En nam toegegeven wat meer plaats in dat ik had gewild. Maar toch heb ik er helemaal geen spijt van dat ik het naar de andere kant van de wereld meesleurde. Het was echt fantastisch om ermee rond te snorkelen. Onze gids in Thailand nam ons mee naar Maya Bay (het bekende strand van de kaskraker ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio, momenteel gesloten voor het publiek!) en Monkey Beach (perfect om veel visjes te spotten!).

Daar kon ik naar harte testen hoe het precies werkte. Het doet inderdaad wat het belooft: je kan zorgeloos zwemmen en tegelijkertijd je ogen uitkijken naar al dat moois rond je. Er kwam slechts één keer water in het masker en dat was toen ik een koprol maakte in het water (natuurlijk niet echt aan te raden met zo’n masker op). Maar voor het overige is er niks op aan te merken. Positief is ook dat je vervangstukken voor het Easybreath kunt aankopen bij Decathlon, aan een zeer democratisch prijsje.

De Easybreath snorkelset is te koop voor 35,00 euro in Decathlon.

Heb jij het al getest? Of gespot tijdens je vakantie?