Siberische beklimming
Travel

Niet voor doetjes: Siberische beklimming naar Pik Pobeda

Tijdens de winter in België hebben we best wel eens af te rekenen met koud weer maar dat is helemaal niets vergeleken met de vriestemperaturen die je kan ervaren in Siberië.

Ondanks dit koud gegeven besloten de ervaren Italiaanse alpinisten, Simone Moro en Tamara Lunger, om Pik Pobeda (3.003 meter) te beklimmen. Een hele riskante onderneming maar er ging natuurlijk heel wat voorbereiding aan te pas.

Missie: Pobeda

Vooraleer Simone en Tamara aan hun Siberische beklimming konden beginnen was er al een heel avontuur nodig om hen aan de voet van Pik Pobeda te brengen. Ze vlogen eerst 13 uur via Moskou, Yakoetsk en ‘spookstad’ Ust Nera, ‘reden’ met hun bus op een bevroren rivier en hadden niet minder dan een halve dag op een sneeuwscooter nodig om hun nomadenhut te bereiken.

Daar verbleven ze enkele dagen en wachten ze tactisch de juiste weersomstandigheden af. Want die zijn cruciaal om zo’n gevaarlijke klimtocht veilig en wel te volbrengen.

Weetje: in januari 1964 werd de laagste temperatuur van het noordelijk halfrond in Siberië gemeten, -71,3°C.

Bekijk hieronder de indrukwekkende beelden van hun Siberische beklimming:

Fris gekregen?

Heb je het ook fris gekregen door het zien van deze beelden? Shop dan hier The North Face uitrusting die de doorwinterde alpinisten droegen tijdens hun klimtocht naar de top van Pik Pobeda. En wie weet ben jij binnenkort ook klaar voor avontuur!

www.thenorthface.eu