SO Sofitel
Travel

SO Sofitel: luxueus logeren in Bangkok

Het is al even geleden dat ik hier nog wat gepost heb. En de reden daarvoor is simpel: ik besloot om tijdens mijn huwelijksreis even gedag te zeggen tegen social media en alles wat daarbij hoort. Een beslissing die mij ontzettend deugd heeft gedaan! En die ik daarna ook nog een tijdje heb aangehouden.

Maar nu we het toch even over mijn huwelijksreis hebben… het was werkelijk magisch! Samen met Sander ontdekte ik Maleisië, Singapore en Thailand. Om het einde van die fantastische reis te vieren kozen we voor een luxueus verblijf in Bangkok, nl. het SO Sofitel hotel.

En boy oh boy, het was de moeite! Lees je even mee?

SO Sofitel

Zodra je binnenstapt bij SO Sofitel komt de geur van verse koffie en chocolade je tegemoet. Op het gelijkvloers bevindt zich naast een koffiebar ook een hippe souvenirshop en een chocoladelab, waar je naast het kopen van overheerlijke pralines ook workshops kan volgen.

We werden royaal ontvangen en meteen begeleid naar de liften omdat de receptie van SO Sofitel zich op de 9e verdieping bevindt. En met een duidelijke reden want je wordt er getrakteerd op een schitterend over Bangkok en Lumpini park.

SO Sofitel

Terwijl wij nipten van onze welkomstdrankjes (die magisch wijzigden van een blauwe naar een paarse kleur) werd alles in gereedheid gebracht om ons in te checken.

Kamers

We kozen initieel voor een SO Comfy kamer (vanaf 231 euro/nacht) maar kregen prompt een upgrade naar een SO Club kamer (vanaf 297 euro/nacht) omdat die laatste de enige was die onmiddellijk beschikbaar was. Bij elke prijscategorie kan je trouwens kiezen uit drie verschillende kamerinrichtingen (ja, serieus!). Onze voorkeur ging uit naar de blauwe kamer.

SO Sofitel

Eén van de leukste elementen in deze kamer? Een bad te midden van de kamer. Heb je eerder zin in wat me-time? Geen nood, je kan aan de hand van de schuifwand de badkamer ook afsluiten van het slaapgedeelte.

SO Sofitel

SO Sofitel werd volledig ingericht door Christian Lacroix. Hij koos werkelijk elk detail, van behangpapier tot zelfs de kledij van alle hotelmedewerkers (voor elke medewerker ontwierp hij 3 unieke outfits!).

Ligging

Bangkok is gigantisch groot en zowat alle bezienswaardigheden liggen zeer verspreid. Toch ligt SO Sofitel zeer gunstig. Aan de overkant van het hotel bevind zich immers het Lumpini park, waar je even heerlijk kan ontsnappen aan het gedruis.

Op zo’n 20 minuten stappen kan je de Sala Daeng BTS skytrain nemen. En ook het metrostation is dichtbij. De internationale luchthaven (Suvarnabhumi) ligt zo’n 25 km verderop.

Food & Drinks

Het ontbijt wordt geserveerd in de Red Oven. Indien je ooit het genoegen hebt om er aan tafel te schuiven, dan garandeer ik je dat het het beste ontbijtbuffet is dat je ooit zult meemaken. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het er: sushi, smoothies in reageerbuisjes, verse kokosnoten (inclusief rietje en SO Sofitel logo), honing die druipt uit een honingraat, energieballetjes, 10 verschillende soorten brood (ook een glutenvrij assortiment!), een extreem uitgebreid kaas-, vis- en vleesbuffet, tientallen potten van Creuset gevuld met lokale specialiteiten en Internationale klassiekers.

SO Sofitel

En wees er maar zeker van… je komt er buiten met een foodcoma (tip: het is absoluut de moeite om er wat vroeger voor op te staan ). 

Na een frisse plons in het zwembad kan je genieten van een snack of een lichte lunch in The Water Club. De menukaart is niet uitgebreid maar bevat heel wat Thaise en Internationale gerechten. Tijdens ons bezoek kozen we beiden voor de Pad Thai. En die was absoluut heerlijk!

SO Sofitel

Op zoek naar een sublieme rooftopbar in Bangkok? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de 29e en 30e verdieping van het SO Sofitel, beter bekend als de HI-SO Rooftop Bar. Op onze laatste avond in Bangkok gingen wij er heen om het uitzicht over de stad te bewonderen, natuurlijk met een cocktail in de ene hand en een camera in de andere.

SO Sofitel

Extra’s

De voornaamste reden waarom wij kozen voor SO Sofitel? Hun infinity pool natuurlijk. De ideale manier om te ontsnappen aan de hitte van Bangkok.

In het hotel kan je ook een beroep doen op een professionele kapper, kan je overbodige calorieën wegwerken in de fitness en kan je je ook laten verwennen in de spa.

Binnen je eigen hotelkamer zijn er ook heel wat leuke extra’s. Zo mag je alles gratis nuttigen uit de minibar, kan je je favoriete muziek afspelen doorheen de kwalitatieve speakers (ook in de douche en het toilet, why not?) en komt er ’s avonds een hotelmedewerker de gordijnen sluiten en je bed opnieuw opmaken (toegegeven dit voelde een beetje vreemd aan).

Daarnaast kan je ook gratis gebruik maken van fietsen (zagen wij niet meteen zitten, gezien het extreme drukke verkeer) en een taxi shuttle naar dichtbij geleden winkelcentra.

www.sosofitel.com